Home » Vereniging » Exclusief voor leden
2014-deavsis.png

Exclusief voor leden

MijnAVS
Uw kunt de bij ons bekende gegevens controleren en indien nodig direct wijzigingen doorgeven. Via MijnAVS heeft u ook toegang tot het digitale archief van Kader Primair en KaderDigitaal.

KaderDigitaal
KaderDigitaal is exclusief voor leden en abonnees. Het is een digitaal te verkrijgen nieuwsbrief met een andere opmaak, waardoor alle berichten leesbaar zijn zonder dat u elk bericht apart moet aanklikken. Deze nieuwsbrief kunt u ook eenvoudig afdrukken indien u liever van papier leest.

AVS Voordeel
Van schoolbenodigdheden tot websites en van koffie tot verzekeringen: AVS-leden kunnen met (flinke) korting producten en diensten inkopen bij een groeiend aantal voordeelpartners van de AVS. Ook de AVS zelf biedt veel diensten en producten: cursussen, opleidingen, educatieve reizen, (management)boeken, et cetera. Leden betalen hiervoor altijd aanmerkelijk minder dan niet-leden.

MeepratenScholenpanel
De AVS doet al jaren onderzoek naar wat er leeft in het veld. Ons eigen scholenpanel levert actuele en betrouwbare informatie van schoolleiders. Met de resultaten kunnen we vaak effectief het onderwijsbeleid beïnvloeden. Ook vormen ze waardevolle informatie voor de beleidsontwikkeling van onze vereniging. De AVS heeft de mensen én de kanalen om de uitkomsten onder de aandacht te brengen. Hoe groter de respons, hoe hoger de kwaliteit van de onderzoeksgegevens. 

Meepraten Commissies
De beleidscommissies van de AVS geven het bestuur en medewerkers gevraagd en ongevraagd advies over het AVS-beleid. Zij fungeren als klankbord voor de activiteiten van de AVS en de standpunten die de AVS in alle overlegorganen en in de media uitdraagt.

Meepraten Netwerken
Heeft u behoefte aan uitwisselingen met collega-directeuren? Wilt u meer ervaringen delen en is het reguliere directieberaad daarvoor niet toereikend? Als netwerklid wordt uw stem direct gehoord, leert u van collega-directeuren en bespreekt u de actuele ontwikkelingen met AVS-medewerkers.
 

MijnAVS

U kunt de bij ons bekende gegevens controleren en indien nodig direct wijzigingen doorgeven. Via MijnAVS heeft u ook toegang tot het digitale archief van Kader Primair en KaderDigitaal.

KaderDigitaal is exclusief voor leden en abonnees. Het is een digitaal te verkrijgen nieuwsbrief met een andere opmaak, waardoor alle berichten leesbaar zijn zonder dat u elk bericht apart moet aanklikken. Deze nieuwsbrief kunt u ook eenvoudig afdrukken indien u liever van papier leest.

Naast de digitale nieuwsvoorziening valt iedere maand, zoals u gewend bent, het vakblad Kader Primair bij u op de mat. Met al deze verschillende AVS-uitingen bent u als lid of abonnee verzekerd van een sluitende en up to date nieuwsvoorziening voor schoolleiders.

KaderDigitaal verschijnt 1 keer per maand en bevat nieuwsberichten en aankondigingen van congressen, conferenties, trainingen, opleidingen en andere evenementen.

Leden van de AVS en abonnees ontvangen per e-mail een link naar de nieuwste KaderDigitaal en kunnen deze lezen wanneer zij inloggen op www.avs.nl/mijnavs.

Ook lid worden?
Meer informatie over het lidmaatschap

KaderDigitaal - Jaargang 6 - nummer 4
 • Verkeerd eindtoetsadvies voor ongeveer 20.000 groep 8-leerlingen
 • Regionale feedbacksessies Curriculum.nu voor leraren en schoolleiders
 • Doorlopende leerlijnen positief effect op doorstroom naar mbo
 • Webinar ‘Is jouw school klaar voor de toekomst!?’
 • Sponsorconvenant 2019 vastgesteld
 • Bij hoger opgeleiden meer sprake van brede welvaart
 • Regeling jaarverslaglegging onderwijs gewijzigd
 • Week Tegen Pesten: Wees een held, met elkaar

AVS Voordeel

De AVS en het AVS Centrum Educatief Leiderschap bieden veel diensten en producten aan: cursussen, opleidingen, educatieve reizen, (management)boeken, et cetera. Daarnaast heeft de AVS ook een aantal voordeelpartners. Leden betalen hiervoor altijd aanmerkelijk minder dan niet-leden.Presikhaaf Schoolmeubelen
 

Een schoolinrichter met een helder verhaal

De AVS verwelkomt Presikhaaf Schoolmeubelen als nieuwe voordeelpartner. AVS-leden kunnen daardoor gebruikmaken van heel wat voordelen.

Het Arnhemse Presikhaaf Schoolmeubelen is toonaangevend als het gaat om de inrichting van scholen in het primair en voortgezet onderwijs, de buitenschoolse opvang, brede scholen en IKC’s in Nederland. De sociaalmaatschappelijke onderwijs inrichtingsspecialist en -producent van schoolmeubelen in Nederland biedt een passend inrichtingsadvies met meubels van hoge kwaliteit. De dochterorganisatie van Koninklijke Ahrend BV is koploper in Nederland als het gaat om de inzet van...


Lees verder


Huisvesting en inrichting

Zilveren Kruis
 

Een zorgverzekering met een goede dekking én korting? Zilveren Kruis heeft een speciaal aanbod voor leden van de AVS!
 
Naast de basisverzekering heeft Zilveren Kruis een brede keuze in aanvullende en tandartsverzekeringen. Jouw korting bedraagt 5% op de basisverzekering en 15% op aanvullende en tandartsverzekeringen.
 
Klik hier voor meer informatie en het berekenen van je premie. Gebruik daarbij collectiviteitsnummer 207047119.


Lees verder


Wet en recht

Driessen
 

In geen andere sector zijn medewerkers zo bepalend voor het succes van een organisatie als in het onderwijs. De leraar speelt een belangrijke rol in het leven van de leerling.

Creativiteit gevraagd

Aan het onderwijs de taak om te beschikken over de beste mix van docenten. En dat is niet altijd gemakkelijk. Het tekort aan leraren en docenten, een hoge werkdruk en beperkte budgetten vragen om creativiteit van onderwijsinstanties. Daarom kan het onderwijs al jarenlang rekenen op onze ondersteuning in de dagelijkse praktijk.

Samen werkt

Als arbeidsbemiddelaar kiest Driessen ervoor om naast u als...


Lees verder


Advies en begeleiding, Wet en recht

IJK
 

Digitalisering is een enorme kans. Maar de menselijke component maakt het verschil. Juist het samenspel tussen mens en techniek leidt tot het beste resultaat.

De werkdruk bij leraren en docenten is hoog. Dit maakt het goed organiseren van onderwijs ondersteunende activiteiten belangrijk. Het ontlasten van leraren en docenten draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs. IJK stelt alles in het werk om uw leraren en docenten lucht te geven.

Van data naar daadkracht

IJK biedt software die op een eenvoudige manier data ontsluit en overzichtelijk weergeeft. Met (HR) analytics heeft u de stuurinformatie die u helpt richting te geven...


Lees verder


Administratie en informatie, Financiën en administratie, ICT en multimedia

Jacobs Douwe Egberts
 

Zorgt u voor de kinderen? Dan zorgen wij voor de koffie!

Jacobs Douwe Egberts is een nieuwe AVS Voordeel partner. Als AVS-lid krijgt u een aantrekkelijke korting op Douwe Egberts koffieapparatuur voor op uw school.

U heeft de keuze uit verschillende koffiemachines, die u de volgende mogelijkheden bieden: zwart koffie, cafe crème, espresso, cappuccino, cafe au lait, choco, cafe choco, choco de luxe, wiener melange, heet water voor thee en soep en/of een kannen optie. Grote pauze, kleine pauze… op ieder moment een heerlijke kop koffie.

Complete koffievoorziening
Als Jacobs Douwe Egberts verzorgen wij uw...


Lees verder


Facilitaire dienstverlening en verbruiksmateriaal

InvalPool
 
Snel en efficiënt de juiste invaller vinden met InvalPool

Het samenwerken met andere besturen binnen een vervangingspool én een krap aanbod van invallers dwingt besturen efficiënt te plannen. Handmatig of via Excel-lijsten alle gegevens en de arbeidshistorie bijhouden, is niet meer nodig.
 
Met behulp van de webbased software ‘InvalPool’ kunnen schoolleiders, besturen en samenwerkende organisaties het gekozen vervangingsbeleid optimaal uitvoeren. De software houdt automatisch rekening met actuele cao-afspraken en overige regelgeving. Dit alles met het doel om, ook juridisch gezien, de juiste invaller voor de klas te vinden....


Lees verder


Administratie en informatie, ICT en multimedia

Jaartaakplanner
 

Jaartaken eenvoudig en snel gemaakt met Jaartaakplanner

Als voordeelpartner van de AVS heeft Axilium in 2017 het softwareprogramma ‘JaartaakPlanner’ ontwikkeld. De AVS heeft tijdens de ontwikkeling van de software een ondersteunende rol gespeeld voor wat betreft de juistheid van de gegevens. Inmiddels hebben afgelopen schooljaar ruim 150 scholen kennisgemaakt met JaartaakPlanner.

Schoolleiders kunnen met behulp van JaartaakPlanner eenvoudiger en sneller normjaartaken maken. De software houdt automatisch rekening met de huidige cao-afspraken en overige regelgeving en zorgt voor correcte berekeningen. Bovendien hoeven niet jaarlijks alle...


Lees verder


Administratie en informatie, ICT en multimedia

OHRA
 

Profiteer als lid van AVS van ons top aanbod en ontdek het nieuwe zorgverzekeren!

Maak nu voordelig kennis met ons top aanbod:

 • Hoge collectiviteitskorting
 • Uitstekende dekking
 • Volledige keuzevrijheid
 • Online gemak

Via internet inzicht in uw polis en dekkingen, zelf wijzigingen doorvoeren, uw kosten digitaal declareren, alle vrijheid in de keuze van uw zorgverlener en altijd de aanvullende zorgverzekering die bij u past. Met de OHRA Zorgverzekering kan het allemaal. Waar, hoe en wanneer u het wilt.

Meer gemak,...


Lees verder


Wet en recht

AVS Educatieve reizen
 

Ga mee op reis met de AVS

Samen met collega’s op reis met de AVS. Uw horizon verbreden, inspiratie opdoen over de grens, ideeën uitwisselen met schoolleiders uit binnen- en buitenland. Wordt het geen tijd dat u zich ook inschrijft voor één van de AVS-reizen?

Tijdens de reizen ontstaat er binnen de groep vaak een inspirerende sfeer, waarin u uw eigen situatie kunt relativeren en even afstand kunt nemen. Hoe richten buitenlandse schoolleiders hun onderwijs in? Hoe gaan zij om met veranderingen of problemen? U maakt kennis met andere culturen en onderwijssystemen, twee aspecten die je niet van elkaar kunt loskoppelen. Door een studiereis...


Lees verder


Hotels en reizen

AVS producten en diensten
 

Publicaties
Als AVS-lid ontvangt u gratis het onderwijsvakblad Kader Primair. Diverse publicaties, zoals over pensioen, de CAO-PO, schooltijden, medezeggenschap en meer. Ook kunt u hier het Handboek voor schoolleiders in het primair onderwijs/Handboek voor leidinggevenden in het voortgezet onderwijs (beide inclusief professionaliseringsaanbod) bestellen.

Hulpmiddelen en instrumenten
De AVS ontwikkelt diverse hulpmiddelen en instrumenten die u kunnen helpen bij het...


Lees verder


Informatie

2014-deavsis.png

Scholenpanel

De AVS doet al jaren onderzoek naar wat er leeft in het veld. Ons eigen scholenpanel levert actuele en betrouwbare informatie van schoolleiders. Met de resultaten kunnen we vaak effectief het onderwijsbeleid beïnvloeden. Ook vormen ze waardevolle informatie voor de beleidsontwikkeling van onze vereniging. De AVS heeft de mensen én de kanalen om de uitkomsten onder de aandacht te brengen. Hoe groter de respons, hoe hoger de kwaliteit van de onderzoeksgegevens.

Werkwijze
Afhankelijk van de onderzoeksvraag benaderen we schools of bovenschools management. U ontvangt maximaal tien keer per jaar per mail een korte enquête met stellingen en vragen.

Dienstverlening verbeteren
We informeren en bevragen u als deelnemer aan het AVS scholenpanel ook over de activiteiten, producten en diensten van de AVS. Door uw deelname aan het scholenpanel kunnen we onze dienstverlening verder verbeteren.

Meedoen
Wanneer uw e-mail adres bij ons bekend is ontvangt u automatisch de enquête. Is dat nog niet het geval maar wilt u ook uw stem laten horen? Via Mijn AVS kunt u uw e-mailadres wijzigen of toevoegen. U kunt ook contact opnemen met onze ledenadministratie via telefoonnummer 030-2361010 of via de e-mail ledenadministratie@avs.nl.

Hieronder een overzicht van eerdere scholenpanels:
79 procent van de schoolleiders vindt het een goed besluit dat alle basisscholen op 8 juni weer opengaan, tenzij anders blijkt uit de monitoring van het virus. Dat blijkt uit de peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders onder duizend schooldirecteuren in het basisonderwijs en speciaal onderwijs. "Wel zijn er bij schoolleiders zorgen over de bezetting. Naast het normale lerarentekort zijn er op scholen ook leraren afwezig omdat ze vanwege de coronacrisis niet kunnen werken",...
Op vrijwel alle scholen is de overgang van thuisonderwijs naar onderwijs op school volgens het schoolprotocol verlopen. Liefst 97 procent van de schoolleiders kijkt dan ook met een positief gevoel terug op de eerste schooldagen. Liefst 21 procent vond het zelfs geweldig gaan. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder ruim 1100 schooldirecteuren in het basisonderwijs en speciaal onderwijs. “Er was vooral veel blijheid om de kinderen weer te zien....
Ruim 92 procent van de basisscholen gaat op 11 mei hele dagen open, dat blijkt uit een peiling onder bijna 1.700 schoolleiders en bestuurders van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en de PO-Raad. De grootste zorgen onder de respondenten is of er voldoende leraren beschikbaar zijn en dat ouders hun kinderen toch thuishouden uit angst voor besmetting.   Veelal hele dagen Veruit de meeste scholen gaan hele dagen open. Sommige basisscholen kiezen voor het model voor...
Ruim 86% van de basisscholen gaat op 11 mei hele dagen open, dat is de tussenstand van een peiling onder ruim duizend schoolleiders en bestuurders van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en de PO-Raad. Het grootste probleem is of er momenteel voldoende leraren beschikbaar zijn. “We zien dat het voor schoolleiders en bestuurders normaal al lastig is om voldoende personeel voor de klas te hebben, zeker als nu bijvoorbeeld een kwart van je team in een risicogroep valt, is dat...
Bijna 80 procent van de schoolleiders voert al gesprekken over scenario’s om scholen te herstarten. In vrijwel alle gevallen worden meerdere scenario’s besproken, zoals halve klassen aangevuld met afstandsonderwijs (57%), voorrang voor kwetsbare leerlingen (47%), halve klassen zonder afstandsonderwijs (43%), alle klassen een dagdeel (30%), alle klassen aangevuld met afstandsonderwijs (28%), eerst onderbouw en dan bovenbouw (11%). Op 33% van de scholen is de MR betrokken, veelal met...

Pagina's

2014-deavsis.png

Commissies

De beleidscommissies van de AVS geven het bestuur en medewerkers gevraagd en ongevraagd advies over het AVS-beleid. Zij fungeren als klankbord voor de activiteiten van de AVS en de standpunten die de AVS in alle overlegorganen en in de media uitdraagt.
De commissies bestaan uit ongeveer vijftien leden, komen vier keer per jaar een dagdeel bijeen en staan open voor ieder belangstellend lid. Commissieleden ontvangen een vervangings- en een reiskostenvergoeding.

Meepraten? Bel met de AVS: tel. 030-2361010.

Commissie arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid
In deze commissie gaat het over het AVS-beleid vooral ten aanzien van de volgende onderwerpen: Collectieve Arbeidsvoorwaarden, Kaders voor het personeelsbeleid, CAO-PO, Beïnvloeding van de onderwijsbegroting, algemene AVS-strategie, bevoegdheden van schoolleiders en de relatie tussen bestuur en management, bevordering van Integraal personeelsbeleid en kwaliteit van de arbeid, arbeidsomstandigheden en terugdringing ziekteverzuim en de verbetering van de arbeidsvoorwaarden en de hoeveelheid personeel.
Maar ook de relatie van de AVS met de personeelsvakorganisaties en de besturenorganisaties, het decentraal overleg, de medezeggenschapstructuur en de ontwikkeling van de overlegstructuur in het onderwijs worden besproken.

Beleidscommissie onderwijs
Voor het onderwijsbeleid is er de beleidscommissie onderwijs. Zij reageert gevraagd en ongevraagd op onder andere nieuwe ontwikkelingen, beleidsstukken en materialen van de AVS. Onderwerpen die aan de orde komen gaan over de manieren waarop de AVS het beleid kan beïnvloeden of haar leden kan ondersteunen, bijvoorbeeld: Kwaliteitszorg en inspectietoezicht, visiegericht formatiebeleid, de inclusieve school en het nieuwe leren.

Commissie financiën en huisvesting
In deze commissie bespreken we de beleidsbeïnvloeding van het lumpsum traject en willen we met u plannen smeden voor betere scholenbouw en beter onderhoud.
Bent u AVS-lid en deskundig op het gebied van financieel management en bekostiging of op het terrein van onderwijshuisvesting? Wij nodigen u van harte uit voor de commissie Financiën en Huisvesting.

Commissie Duurzaam vitaal
Er is een groot potentieel van (toekomstige) postactieve leden die op basis van ervaring en competenties inzetbaar zijn en graag nog iets wil betekenen voor de AVS en/of het onderwijs. De AVS heeft behoefte aan deze deskundige en ervaren vrijwilligers die inzetbaar zijn voor projecten waarbij de vereniging betrokken is. Het gaat bijvoorbeeld om inzet bij het ESHA-congres in Maastricht, het buddyproject van het Arbeidsmarktplatform PO, regionale contactgroepen en activiteiten voor (aanstaande) postactieven. De commissie Duurzaam vitaal wil een match van vraag en aanbod bewerkstelligen, een regionaal netwerk vormen en opkomen voor de belangen van (toekomstige) postactieve AVS-leden. 

2014-deavsis.png

Netwerken

Heeft u behoefte aan uitwisselingen met collega-directeuren? Wilt u meer ervaringen delen en is het reguliere directieberaad daarvoor niet toereikend? Als netwerklid wordt uw stem direct gehoord, leert u van collega-directeuren en bespreekt u de actuele ontwikkelingen met AVS-medewerkers.
Voor de AVS zijn de netwerken een belangrijke "peilstok" in het veld. Mede op basis van de inhoudelijke gegevens uit de netwerken kan de AVS haar ondersteuning verbeteren en haar beleid ontwikkelen.
De AVS ontplooit extra initiatieven om daadwerkelijk de AVS en de leden dichter bij elkaar te brengen. Onder andere door persoonlijk contact, in de vorm van een tweerichtingsgesprek. De AVS komt naar u toe.

Regionale netwerken
Tijdens de bijeenkomsten van de regionale netwerken wordt aandacht besteed aan alle aspecten van leidinggeven.

12 regionale sbo-netwerken
In de netwerkbijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde als intervisie en supervisie, schoolinhoudelijke ontwikkelingen, etc.

Besloten netwerken
De AVS treedt ook op als begeleider van besloten netwerken. Deze netwerken bestaan uit een vaste groep leden.

Aspirant deelnemer
De AVS roept haar leden op zich aan te melden bij een netwerk als aspirant deelnemer. Een aspirant deelnemer komt een keer mee en overweegt dan of hij deelnemer wil zijn. U kunt zich hiervoor schriftelijk aanmelden bij de AVS, ter attentie van Monique Duparant. Mochten er nieuwe regio's gevormd worden dan berichten wij u hier nader over.

Doel van de netwerken
Netwerken kunnen verschillende functies vervullen:
- informatieoverdracht, dat wat de leden komen 'halen', het inhoudelijke deel
- leren tussen de AVS en leden en tussen leden onderling, intervisie
- gezelligheid en uitwisseling, een informeel aspect, waarin het welbevinden van collega-deelnemers centraal staat.

Meer informatie
Neemt u voor meer informatie contact op met de AVS, Monique Duparant, m.duparant@avs.nl, 030-2361010