Home » Artikelen » Specialisatie binnen lerarenopleiding voor het jonge kind

Specialisatie binnen lerarenopleiding voor het jonge kind

Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker van OCW hebben via hun brief van 17 maart 2017 gereageerd op vragen die gesteld zijn in het Algemeen Overleg kleuteronderwijs van 13 oktober 2016. In dit overleg is gesproken over de ruimte die er is in het curriculum van de lerarenopleiding voor de specifieke kennis en vaardigheden die nodig zijn om les te geven aan het jonge kind.

Naar aanleiding van genoemd overleg heeft een veldconsultatie plaatsgevonden, waarbij diverse partijen betrokken zijn. Hieruit is gebleken dat het belangrijk is om leerkrachten op te leiden voor het hele basisonderwijs en daarmee ook breed in te zetten. “Naast de specialisatie is het belangrijk dat leerkrachten kennis hebben van de doorlopende leerlijnen in de hele basisschool”, aldus de bewindslieden.

Een oplossing voor het zorgen over het jonge kind ligt niet alleen bij de pabo’s, maar in het hele systeem: de cultuur van de school, de visie van de schoolleider, de kwaliteit van de stageplekken, de sturing vanuit het bestuur en de ruimte die er is voor professionalisering en nascholing.

De bewindslieden zullen er met de betrokken partijen aan blijven werken dat elk kind, jong of oud, de aandacht krijgt die het verdient.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 23 maart 2017
Neem contact op met de AVS Helpdesk

Vermeld altijd uw lidmaatschapsnummer als u contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken. Iedere maand wordt één vraag beantwoord in Kader Primair.

Bereikbaarheid

Heb je een vraag? De AVS Helpdesk staat voor je klaar!
Je kunt het beste een mail sturen naar helpdesk@avs.nl. Voor acute zaken blijven de adviseurs van de helpdesk de komende tijd op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 16.30. Je kunt gewoon naar de AVS bellen en wordt dan doorverbonden met een adviseur die thuis werkt. Tel: 030-2361010

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)