Home » Academie » Trainingen en masterclasses » Personeelsbeleid en financiën » Pensioen in zicht voor een van uw teamleden: wat zijn de pensioenregels en hoe voert u een gesprek?

Pensioen in zicht voor een van uw teamleden: wat zijn de pensioenregels en hoe voert u een gesprek?

In uw team zit waarschijnlijk een aantal leerkrachten dat tegen hun pensioen loopt. Verschillende vragen houden hen bezig.

Ga ik eerder stoppen of werk ik door, omdat mijn pensioen dan meer oplevert? Hoe ga ik mijn laatste jaren op school nuttig invullen? Blijf ik fulltime voor de klas staan of ga ik andere taken op mij nemen? 


Als directeur van een school is het belangrijk op het juiste moment het gesprek aan te gaan. Wat zijn de pensioenregels op dit moment? Hoe kunt u die uitleggen aan uw medewerkers? Hoe nodigt u iemand uit voor het gesprek en hoe voert u het gesprek?

De AVS en pensioenuitvoerder APG slaan de handen ineen om u zowel pensioeninhoudelijk als in de gesprekstechnieken die daarbij horen te professionaliseren. Door middel van herkenbare casuïstiek krijgt u zicht op de meest voorkomende situaties waarin uw leerkrachten zich bevinden. Zo bestaan er uiteraard verschillende situaties: van een leerkracht die er voor de opvoeding van de kinderen tien jaar uit is geweest tot een leerkracht die altijd 100 procent heeft gewerkt. Door middel van discussie, intervisie en simulaties van gesprekken kunt u met een gerust hart de gesprekken op een professionele manier voeren.
 


Inschrijven

Bij voldoende belangstelling wordt er dit schooljaar een nieuwe groep gevormd. U kunt zich via deze link aanmelden: inschrijven.

Neem contact op met de AVS voor meer informatie over deze cursus: academie@avs.nl.
Zicht op pensioen

Er wordt momenteel gewerkt aan een update. Het is helaas nog niet bekend wanneer de nieuwe versie er is. De publicatie is nu niet te bestellen.

Het journaal, de kranten en nieuwssites besteedden het...

€ 17,50
Bestel deze publicatie (opent in een nieuw venster) | Meer informatie
In samenwerking met: ABP

Trainer(s)

Erkende onderwijsinstelling

Het AVS Professionaliseringsaanbod wordt verzorgd door de AVS Professionalisering BV. De AVS Professionalisering BV en de daaronder vallende AVS Academie zijn opgenomen in het register van het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. De opname in dit register vindt plaats op basis van een audit en betekent dat de AVS Academie een erkende onderwijsinstelling is voor kort beroepsonderwijs. Alle professionaliseringsactiviteiten zijn hierdoor vrijgesteld van de BTW -belasting. Tevens zijn wij als organisatie aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

CRKBO-117_0.png  NRTO_keurmerk.png