Home » Academie » Trainingen en masterclasses » Leiderschaps- en organisatieontwikkeling » Stress- en timemanagement

Stress- en timemanagement

Wordt uw werk langzamerhand een bron van onrust? Begint u het overzicht kwijt te raken en ’s avonds steeds weer te denken aan klusjes van uw werk? Als u altijd tijd tekortkomt, is dat slecht voor uw gemoedsrust én voor uw productiviteit. Het kán anders. Als u weet wat u wilt bereiken, plant u doelbewust en houdt u tijd over. In deze training oefent u met het stellen van prioriteiten en het realiseren van haalbare
doelen en plannen. U krijgt inzicht in de blokkades die u hinderen en formuleert uw eigen oplossingen.

In de training ontdekt u wat de oorzaken zijn van uw tijdsproblemen en leert u structuur aanbrengen in uw werkzaamheden. U krijgt beter inzicht in uw persoonlijke tijdpatronen. U leert hoe u uw tijd efficiënter gebruikt door prioriteiten te stellen en bewust te kiezen voor wat u doet en wat u laat. Een praktische training die u verder helpt in uw professionele carrière, en misschien ook in uw privéleven.

Programma van de training:

  • persoonlijk timemanagement in kaart brengen;
  • ingaan op persoonlijke productiviteit;
  • gestructureerd uitstellen;
  • omgaan met stress;
  • studievaardigheden oefenen;
  • nee-zeggen;
  • prioriteiten bepalen;
  • assertiviteit trainen;
  • leren ontspannen.
Theorie wisselen we af met opdrachten, groepsdiscussies en praktische oefeningen. Deze training is interactief en gebaseerd op uw persoonlijke situatie. Een voorbereidende opdracht maakt deel uit van de training. Na het volgen van de training heeft u meer inzicht in uw gedrag in relatie tot tijd, maakt u bewuster gebruik van uw energie, kent u de markers van stress en weet u dit proces om te buigen. U kunt ‘sturend’ communiceren en ‘nee-zeggen’ op een ja-manier en u bent bestand tegen stress en onrust in tijden van hectiek en verandering.

 

Reacties
‘Ik heb richtlijnen gekregen om met ingang van maandag aan de slag te gaan.’

‘Prettige sfeer, hoge betrokkenheid en open houding deelnemers.’

‘IB’er en directie-collega hebben ook heel veel aan deze dag. Win-win als zij gaan.’

Inschrijven

Bij voldoende belangstelling wordt er dit schooljaar een nieuwe groep gevormd. U kunt zich via deze link aanmelden: inschrijven.

Neem contact op met de AVS voor meer informatie over deze cursus: academie@avs.nl.

Trainer(s)

Erkende onderwijsinstelling

Het AVS Professionaliseringsaanbod wordt verzorgd door de AVS Professionalisering BV. De AVS Professionalisering BV en de daaronder vallende AVS Academie zijn opgenomen in het register van het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. De opname in dit register vindt plaats op basis van een audit en betekent dat de AVS Academie een erkende onderwijsinstelling is voor kort beroepsonderwijs. Alle professionaliseringsactiviteiten zijn hierdoor vrijgesteld van de BTW -belasting. Tevens zijn wij als organisatie aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

CRKBO-117_0.png  NRTO_keurmerk.png