Home » Academie » Advies op maat » Leiderschaps- en organisatieontwikkeling » Professionele cultuur op uw school: hoe dan?

Professionele cultuur op uw school: hoe dan?

“We vergaderen regelmatig en keurig volgens ons jaarrooster en alles is goed gepland, maar het voelt niet goed en het levert veel ergernis op.”

“We zien soms iets fout gaan of iemand iets fout doen en niemand zegt er wat van.”

“We werken allemaal heel hard op onze school en toch lijkt het of ik achter allerlei zaken aan moet zitten.”

“Iedereen in het team wil overal over meepraten, alsof we van alles verstand hebben en dat is niet zo.”

“Op onze school zijn verschillende werkgroepen en iedereen is van minimaal één ervan lid, maar de resultaten zijn eigenlijk heel mager.”

Bovenstaande uitspraken zijn vaak kenmerkend voor het ontbreken van een professionele cultuur binnen een schoolteam. Er wordt hard gewerkt, maar er is geen gevoel van slim verdeelde verantwoordelijkheden en taken of deze zijn niet duidelijk. Bovendien blijft alles vaak bij het oude, omdat de dagelijkse drukte op school de medewerkers opslokt. U krijgt aan de hand van het gedachtegoed van Fullan, Scharmer, Van Emst, Weggeman en anderen een andere kijk op zaken die vanzelfsprekend lijken. Vragen die we samen beantwoorden: Kan een school zonder vergaderingen? Waarom zijn er eigenlijk vaste werkgroepen? Wat is hun mandaat en welk resultaat moet er zijn? Wie organiseert dat, de leidinggevende of het team zelf? Geeft het meer professionele ruimte en minder werkdruk als sommige zaken ‘losgelaten’ worden?

 


Inschrijven

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Neem dan contact op met de AVS, Vera Ruitenberg, adviesopmaat@avs.nl of tel. 030-2361010

Erkende onderwijsinstelling

Het AVS Professionaliseringsaanbod wordt verzorgd door de AVS Professionalisering BV. De AVS Professionalisering BV en de daaronder vallende AVS Academie zijn opgenomen in het register van het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. De opname in dit register vindt plaats op basis van een audit en betekent dat de AVS Academie een erkende onderwijsinstelling is voor kort beroepsonderwijs. Alle professionaliseringsactiviteiten zijn hierdoor vrijgesteld van de BTW -belasting. Tevens zijn wij als organisatie aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

CRKBO-117_0.png  NRTO_keurmerk.png