Home » Academie » Trainingen en masterclasses » » Online leergroep Systeemgericht Leiderschap & Teaming

Online leergroep Systeemgericht Leiderschap & Teaming

Samen met andere schoolleiders/bestuurders vorm je een leergroep die drie keer twee uur online wordt gecoacht op leiderschap en teaming. Door maatwerk krijgt iedere leergroep een ander accent.
Je verbreedt je kennis van systeemtheorie/teamdynamieken en krijgt meer inzicht in het handelingsrepertoire van de schoolleider/bestuurder voor systeem/teaminterventies. Je deelt praktijkervaringen, experimenteert met interventies en koppelt de impact daarvan terug.
Maar je ervaart ook systeem/teamdynamiek in de leergroep zelf zodanig dat je zelf voelt/ervaart hoe een groep/team je gedrag beïnvloedt, wat het effect is op jou als individu en op het handelen als team.
 
De coaching zal gericht zijn op de volgende onderdelen:

 • Kennis van systeemtheorie/teamdynamieken.
  Hoe creëer je veilige en lerende teams? Waarom gaat het zoals het gaat? Wat helpt is het (h)erkennen dat patronen in menselijke systemen (onze schoolorganisatie en team(s) ‘natuurlijk’ zijn. Ze horen bij teams en zijn daarmee niet alleen maar ‘persoonlijk’.
 • Perspectief op hoe je leiderschap kunt ontwikkelen en hoe je kunt handelen.
  Inzicht in handelingsrepertoire voor de schoolleider/bestuurder voor systeem/teaminterventies.
 • Inbrengen eigen casuistiek.
  Ontwikkelen en leren als leergroep: delen van praktijk, experimenteren met interventies, impact daarvan terugkoppelen.
 • Ervaren van systeem/teamdynamiek door ons zelf in de leergroep.
  Zodanig dat we zelf voelen/ervaren hoe een groep/team ons gedrag beïnvloedt, wat het effect is op jou als individu en op het handelen als team. Hoe dit handelen niet alleen persoonlijk is maar onderhevig aan de ‘wetten van het systeem/de groep’.
 • Actuele vragen inbrengen en samen onderzoeken.

 
Een leergroep bestaat uit vier tot zes deelnemers waardoor het goed mogelijk is maatwerk aan te bieden.

 


Inschrijven

Bij voldoende belangstelling wordt er dit schooljaar een nieuwe groep gevormd. U kunt zich via deze link aanmelden: inschrijven.

Neem contact op met de AVS voor meer informatie over deze cursus: academie@avs.nl.
In samenwerking met: Top Team Werk

Trainer(s)

Erkende onderwijsinstelling

Het AVS Professionaliseringsaanbod wordt verzorgd door de AVS Professionalisering BV. De AVS Professionalisering BV en de daaronder vallende AVS Academie zijn opgenomen in het register van het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. De opname in dit register vindt plaats op basis van een audit en betekent dat de AVS Academie een erkende onderwijsinstelling is voor kort beroepsonderwijs. Alle professionaliseringsactiviteiten zijn hierdoor vrijgesteld van de BTW -belasting. Tevens zijn wij als organisatie aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

CRKBO-117_0.png  NRTO_keurmerk.png