Home » Academie » Advies op maat » Leiderschaps- en organisatieontwikkeling » Effectief inzetten van leiderschapsstijlen

Effectief inzetten van leiderschapsstijlen

Er is veel te doen om opbrengsten te verbeteren en het onderwijs effectiever te organiseren. De ene schoolleider slaagt hier beter in dan de andere. Wat doen effectieve schoolleiders? Onderzoek laat zien dat er zes verschillende leiderschapsstijlen zijn. Effectieve schoolleiders kunnen flexibel schakelen tussen deze zes stijlen. In plaats van een stijl te kiezen die het best past bij hun persoonlijkheid, vragen deze leiders zich af welke stijl het best past bij de gegeven situatie. Leiderschap heeft grote invloed op cruciale interne factoren. Ze vormen het klimaat van een schoolorganisatie waarin positieve ontwikkelingen zijn ten aanzien van de flexibiliteit van het team, hun verantwoordelijkheidsgevoel en commitment, hun streven naar prestatiefeedback en passende beloningen. Aan de hand van oefeningen ervaren we wat het effect van de andere stijlen is en hoe ze kunnen helpen de effectiviteit te verhogen. Er is meer zicht op welke vaardigheden verder kunnen worden ontwikkeld om flexibel te kunnen schakelen tussen de zes stijlen. Mogelijkheden: een studiedag in managementteams; training voor deelnemers om vaardigheden te oefenen; coaching; persoonlijk leiderschap ontwikkelen.

 


Inschrijven

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Neem dan contact op met de AVS, Vera Ruitenberg, adviesopmaat@avs.nl of tel. 030-2361010

Erkende onderwijsinstelling

Het AVS Professionaliseringsaanbod wordt verzorgd door de AVS Professionalisering BV. De AVS Professionalisering BV en de daaronder vallende AVS Academie zijn opgenomen in het register van het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. De opname in dit register vindt plaats op basis van een audit en betekent dat de AVS Academie een erkende onderwijsinstelling is voor kort beroepsonderwijs. Alle professionaliseringsactiviteiten zijn hierdoor vrijgesteld van de BTW -belasting. Tevens zijn wij als organisatie aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

CRKBO-117_0.png  NRTO_keurmerk.png